Kirjaudu sisään
My logo

Kilpobaby 5

kilpobaby

 

Vuosina 2002 -2007 olin stressaavassa työssä, sairastuin näiden vuosien aikana kilpirauhasen vajaatoimintaan, vaikka oireita aluksi hoidettiinkin masennuksena ja minulle määrättiin mielialalääkitystä. Yksi rajuimmista oireista oli painon nousu, painoni nousi näiden vuosien aikana n. 30kg. Vuonna 2005 minulla diagnosoitiin polykystiset ovariot. Tuolloin todettiin, etten todennäköisesti voi saada lapsia, ainakaan ilman hoitoja.

Tulevien vuosian aikana masennusoireet toistuivat ja painoni jatkoi nousuaan, vielä vuonna 2011 minua lääkittiin masennuslääkkeillä. Lääkäri lähetti minut ravintoterapeutille, koska uskoi, että oireeni johtuvat ylipainostani, joka johtuu siitä, että syön liikaa suhteessa kulutukseeni. Eli olin itse syy kaikkeen mitä minulle tapahtui. Ravintoterapeutilla käytiin läpi ruokavaliotani ja pidin ruokapäiväkirjaa. Lopulta myös ravintoterapeutti ihmetteli, ettei painoni laske. Minulla aloitettiin myös verenpainelääkitys ja suositeltiin kolesterolilääkitystä. Kärsin väsymyksestä, muistiongelmista ja hiusten runsaasta lähdöstä. Lopulta päälaellani oli kalju kohta ja siinä vaiheessa olin vakaasti sitä mieltä, että se ei ole voinut syntyä ylipainoni takia, en voi olla itse syypää kaikkiin näihin oireisiin. Olin jo pitkään ollut sitä mieltä, että minua vaivasi jokin muu kuin masennus.

Vuosina 2011-2012 terveyskeskuslääkäri suostui viimein T4-lääkitys kokeiluun. Lääke tuntui hieman helpottavan oireita, mutta kaikki ei edelleenkään ollut kohdallaan. Paino tippui muutaman kilon, mutta jumahti sitten siihen. Etsin itse aktiivisesti vastauksia ja löysin lääkärin, joka oli perehtynyt vaikeisiin kilpirauhasongelmiin. Hänen diagnoosinsa vuoden 2012 lopussa, 2013 alussa, oli kilpirauhasen toimintahäiriö, jossa T4 ei muunnu normaalisti T3:seksi. Minulla todettiin myös B12-vitamiinin ja raudan puutos, joten aloin tankkaamaan vitamiineja, hivenaineita ja rautaa. T4-lääkitys purettiin ja aloitettiin T3- hoito  - kun  T4-lääkitys pudotettiin menin hetkellisesti vajaalle, mutta kun T3 nostettiin alkoi toipuminen välittömästi. Se oli käsittämätön kokemus. Väsymys hellitti, kolesteroli- ja verenpainearvot paranivat, paino lähti tippumaan kuin itsekseen (jäin myös gluteenittomalle) ja putosi hoidon aikana n. 30kg, olo normalisoitui, voin erittäin hyvin. Suurin yllätys oli se, että raskauduin yllättäen vajaa vuoden päästä uuden lääkitykseni aloittamisesta! Raskauden yhteydessä ultrattiin PCO, sekään ei kuulemma ollut enää paha. Pikkuhiljaa myös hiukset kasvoivat takaisin.

Ensimmäinen raskaus meni kesken, mutta koska ylipäätään olin tullut raskaaksi (ensimmäisen kerran vajaa nelikymppisessä elämässäni), niin gynekologi kannusti yrittämään uudestaan. Meni kolmisen kuukautta ja tulin uudelleen raskaaksi alkuvuodesta 2014. Samoihin aikoihin siirryin T3-monoterapiasta yhdistelmähoitoon (T4+T3). Tämä toimi raskauden ajan loistavasti. Raskaus oli hyvää aikaa, olin energinen, eikä paino noussut, vaikka olin raskaana.

Nyt elämääni rikastuttaa täysin terve, aktiivinen ja fiksu 4-vuotias poika. Olin 39-vuotias, kun poikani syntyi. Sitä ennen en ollut tullut koskaan raskaaksi, vaikka en ollut käyttänyt ehkäisyä enää vuosiin. En usko, että olisin koskaan saanut lasta ilman toipumistani, ilman mahdollisuutta T3-monoterapiaan, joka todella muutti koko elämäni. Sittemmin minua onnistuneesti hoitaneen lääkärin ammatinharjoittamista rajoitettiin.