Kirjaudu sisään
My logo

Kilpobaby 4

kilpobaby

 

Kilpirauhassairauteni todettiin hirvittävän myöhään. Olin kärsinyt sairauden aiheuttamista oireista koko ikäni. Kun sairauteni todettiin, oli tilani jo niin heikko että sain lääkäriltäni heti varoituksen, etten välttämättä pystyisi saamaan lapsia.

Oikealla hoidolla kehoni palautui hienosti ja mieheni kanssa uskalsimme aloittaa varovaisen positiivisen ajattelun lapsen saannista. 

Aloin samalla selvittämään käyttämäni yhdistelmälääkityksen vaikutuksia sikiöön. Luin paljon tutkimuksia aiheesta ja selvitin asiaa perinjuurin kaikilta näkökannoilta. Tällöin päätin pitää kiinni lääkityksestäni jos/kun onnistumme tulemaan raskaaksi.

Aloin odottaa lastamme. Neuvola säikähti veriarvojani ja ohjasi minut sairaalaan kilpirauhaspolille. Päätin kohdata kilpirauhaspolin lääkärit päättäväisenä siitä, että lääkitystäni en tule vaihtamaan. Yllätyksekseni tapaaminen meni rauhallisesti ja kohdallani oli tehty jo ennakkoon päätös, ettei lääkitystäni muuteta ja arvoja seurataan koko raskauden ajan. Lisäksi kävin lisäultrassa kilpirauhaslääkärin lähetteellä, jolla tarkistettiin sikiön kasvu.

Arvoni pysyivät tasaisina ja oloni oli hyvä koko raskauteni ajan. Synnytin terveen lapsen yhdistelmälääkityksellä.