Kirjaudu sisään
My logo

Kilpobaby 3

kilpobaby

 

Kolmas kerta toden sanoo!


Aloin odottaa kuopustani eläinperäinen + T3-lääkityksellä siten, että lääkitykseni oli reilusti T3-painotteinen. En omista kilpirauhasta sillä se oli leikattu vuosia aiemmin pois.

Ensimmäistä kertaa tässä raskaudessa paino pysyi lähtölukemissa aina reilu puoliväliin raskautta, kunnes eläinperäinen vaihdettiin sairaalamme endon toimesta T4:ään uhkailun päätteeksi. Pidin edelleen T3-valmisteen rinnalla. Endo ohjeisti vähentämään T3-hormonia ja lisäämään reilusti T4-hormonia, mutta olotila huononi, vauva lopetti liikkumasta ja verenpaineet ryöpsähtivät mittarin lukemattomiin.

Päätin omaa oloani kuunnellen vähentää T4 ja lisätä T3, olotila parani ja verenpaineet normalisoituivat. Samoin kävi sokeriarvoille, joita oli koko raskaus seurattu, koska olin a) ylipainoinen ja b) paastoarvoni oli kerran koholla keskimmäisessä raskaudessa 6 vuotta sitten.

Pääosin kuopuksen raskaus eteni T3-painotteisesti, koska olotila vaati sitä ja vauvalla oli kaikki aina ultrassa ja neuvolassa hyvin. 10 pisteen vauva syntyi päivää ennen laskettua. Hänen omat vitaalitoiminnot olivat priimaa, sokeriarvot priimaa, lämmöt priimaa eikä keltaisuuttakaan esiintynyt, vaikka kaksi vanhempaa vauvaa hilluivat valohoidon rajalla koko synnytyslaitoksella olon ajan.

Hoitajat kävivät kilpaa tarkastamassa vauvan sydänääniä, lämpöjä ja sokereita, koska eivät uskoneet sitä todeksi, että kyllä. Tämä vauva sääteli täydellisesti ruumiintoimintojaan syntymän jälkeen. Lääkäri sanoikin tarkastuksessa, ettei ole koskaan uransa aikana tavannut yhtä valmista vauvaa.

Nyt tämä vauva on 4-vuotias, terve lapsi ja neuvolan mukaan kehitystään edellä. Ainoat vaivat ovat äidiltä perityt gluteeni- ja maitoproteiiniongelmat.